Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Podczas zajęć w pracowni kulinarnej uczniowie klas drugich zapoznawali się z piramidą zdrowego żywienia i aktywności fizycznej. Dzieci wypowiadały się na temat zasad zdrowego odżywiania, potrzeby ruchu i uprawiania sportu. Wykonywały przepyszne sałatki z wykorzystaniem owoców, warzyw oraz innych ulubionych produktów spożywczych. Poznały, stosowały zasady higienicznego przygotowywania i kulturalnego spożywania posiłków. Dowiedziały się, że warzywa i owoce są skarbnicą witamin oraz innych substancji niezbędnych dla zdrowia. Wymieniały się wiedzą i doświadczeniem na temat przetworów, innych sposobów ich przechowywania. Spożywając ulubione sałatki, poznawały różne smaki a także przepisy. Wspólna degustacja przyniosła wszystkim wiele radości i satysfakcji.

  • Photo14
  • Photo6
  • Photo8
  • Photo9
  • Photo15
  • Photo2
  • Photo12
  • Photo16
  • Photo17
  • Photo5
  • Photo7
  • Photo1
  • Photo4
  • Photo11
  • Photo10
  • Photo13
  • Photo3